Translate

среда, 29. октобар 2014.

Planer i drugo

 U poslednjih nekoliko godina sam opsednuta planerima ,svešcicama i










 ostalim sitnicama.
Jos uvek tražim svoj najefikasniji sistem za planiranje obaveza ali i ovaj koji sada koristim je za mene prilicno delotvoran.Dok nisam pocela da planiram svoje vreme bukvalno iz sata u sat nisam ni bila svesna koliko mi dan sadrži *praznog hoda*.A dan brzo prođe,pa dan za danom ,mesec pa godina ,pa godine....

Moj planer je kupljen u Metrou za nekih 350 dinara.Ima dnevni, mesečni,nedeljni i godišnji plan.Ima stranice za finasije,projekte ,ciljeve adrese,beleske i mnogo toga.Ono što mi se kod njega svidja je da ima spiralu i mogu kopirati i dodavati koliko god listova da mi je potrebno.

Ja imam svoj sistem boja i mislim da svako ima svoj sistem.Sistem boja pomaže  da se efikasnije snadjemo.Npr meni je zelena za fitnes i zdravlje,pink za moje lično vreme itd.

Za sistem boja koristim Stabilo hemijske u boji za koje ja mislim da su jedne od najboljih na našem tržištu.Komlet od šest boja sam kupila u Metrou za nekih 180 dinara.A pojedinacno ih kupujem u Laguni za oko 80 d komad.Uz hemijske imam i flomastere ,svetlucave u bojama u kojima imam hemijske.Oni mi sluze da napišem naslovne kategorije.Ne mogu pisati samo flomasterima zbog preslikavanja na drugu stranu.

Za odvajanje kategorija koristim male ,sarene lepljive tračice u svim oblicima i bojama.Kupila sam ih u kineskoj robnoj kući .Mislim da je 10 kom . oko 100 dinara.Ima ih u svim oblicima a ima i sa držačem za selotejp.
Planiranje mi pomaze da koliko toliko držim svoje obaveze i svoj život pod kontrolom i koliko toliko imam uvid u to u kom pravcu ide moj život i da li mi se ciljevi ostvaruju.A sav ovaj šareniš mi čini svo to ozbiljno planiranje  malo zabavnim

недеља, 26. октобар 2014.

Beauty blogeri

 
Volim da čitam i pratim * Beauty* blogere.Tako mogu da saznam mnogo informacija o novim proizvodima i njihova iskustva u vezi nekog proizvoda.Ja ipak uvek imam na umu i to da blogeri dobijaju ili kupuju strahovito puno kozmetickih proizvoda.Svi znamo da je za  ocenu jednog proizvoda potrebno najmanje dva meseca intezivnog korišćenja bez mešanja sa drugim proizvodima.Sve to dovodi u pitanje objektivnost blogera.Zatim mnogi blogeri imaju stav da ne pisu negativno o nekom proizvodu uz objašnjenje *ne želim da širim negativnu energiju na svom blogu* ili ne objavljuju negativna iskustva iz straha da im proizvodjači nece slati besplatne skupe kozmetičke proizvode na testiranje.NARAVNO NISU SVI BLOGERI ISTI!!!

Veliki broj blogera objavljuje recenzije o jako skupim proizvodima.Prosečna plata u Srbiji je oko 300eura .Koliko njih može i želi sebi da priušti kremu za lice od 4000 dinara a da ne pominjem ostale stvari koje su potrebne svakoj ženi za svakodnevnu negu.

Ja se trudim da pronađem jeftinije proizvode i brendove.Pratim sniženja.Svi znamo da cena i brend nisu garancija za kvalitet. Ne kupujem novi proizvod dok ne potrošim stari izuzev u slucaju kada mi neki izazove iritaciju ili odmah vidim da nije za mene.

Ovo su moja iskustva sa nekim proizvodima
Balea vital aufbauende maske...
Volim Baleine proizvode ali ova maska nije nista posebno.Cena je oko 250 dinara. Nikada je vise necu kupiti jer nisam primetila nikakve efekte od njenog korišćenja kao da je nisam ni stavljala.

Care cleansing

Odlicno sredstvo za skidanje šminke.Kupljeno u Maxiju za mislim manje od 150 dinara.Skida maskaru jednako dobro kao neki mnogo,mnogo skuplji proizvodi.Svetski poznati brend ponekad uradi i neki proizvod nižeg ranga .U ovom slucaju izvanredan proizvod za taj novac.

Balea losion  za telo=GOLDEN SHINE= Mnogo mi je zao sto je ovo limitirana serija i iskreno se nadam da će je uvrstiti u redovnu ponudu.Čarobna je.Potrošila sam tri tubice i kupila još dve za rezervu.Koža mi nikada nije bila mekša i glatkija.Izuzetan proizvod za cenu otprilike  200 i nesto dinara

Dahlia uljani skidač laka za nokte sa mirisom breskve .U zatvaracu krema za negu noktiju i zanoktica

U svom zivotu neprijatniji miris acetona nisam osetila.I on traje .Skinete lak ,operete ruke sapunom,operete bluzu ručno,stavite novi lak i on se još oseća na noktima.Pri tome su mi se nokti skroz izlistali.Nikada vise.

Garnier Perfect Blur
Sredstvo koje bi trebalo da popuni proširene pore i ujednači ten pre stavljanja podloge.Za cenu od 800 dinara ništa revolucionarno i ništa posebno .Daje onako mali neki fluid na koži .Ali ne toliko da bih ga kupila ponovo

петак, 24. октобар 2014.

Ne oblacim se za vas



Moda.Odeća.Žena.Komentari.

Moda je sastavni deo zivota.Modu obicno vezujemo za odeću međutim moda je prisutna u svim oblastima života,arhitekturi,hrani,knjigama,nacinu života,u svemu.Peplavljeni smo informacijama,porukama,reklamama,utiscima.

Cini mi se da je u ovom vremenu  kada mnogi modni kreatori ,blogeri,modni urednici,novinari, poručuju da je pravilo *da pravila nema* ipak prisutna velika uniformisanost.Nekako mi se cini da je isto kao nekada kada je modna industrija diktirala jedan trend i mnogi prihvatali i izgledali isto.Sada skoro sve modne blogerke opet izgledaju manje vise isto.Verovatno je to ona potreba u ljudima da oponašaju ,odnosno vidim na tebi,svidja mi se , i ja zelim isto.Jedna blogerka izbaci sliku  odredjenog tipa *pocepanih * farmerica ,ako je uticajna sve ostale je iskopiraju.Onda čitaoci iskopiraju blogere i tako opet dojemo na isto.Bude opet to da neko diktira trend.

Ono sto mene u suštini iznenađuje je da  se u obilju svega izgubio onaj najvažniji cilj garderobe.Osim naravno da zaštiti od vremenskih neprilika :)  njen najvažniji cilj je da ulepša.Ne mogu da verujem da se mnoge osobe oblače kao da nemaju ogledalo .Gojazna mlada osoba ide ispred mene.Nosi farmerice sa spuštenim strukom ,kratku majicu iznad pupka.Vidim predebele butine koje udaraju jedna o drugu.Krive noge od debljine,salo sa stomaka i bokova koje kipi na sve strane.Vidim deformisano žensko telo.Ne razumem zašto neko zeli da pokaze i istakne ono ruzno na sebi.Još sam se vise zapanjila kada sam primetila da ta osoba hoda podignute glave ,neverovatno zadovoljna i samouverena.Ostala sam zapanjena.

Malo nakon toga svratim u jedan butik i vidim zenu u *pristojnim* godinama kako čežnjivo gleda komad garderobe u ruci ,koji bi joj izuzetno lepo pristajao jer ima perfektnu figuru .Uz uzdah ona vraća prodavcu komad garderobe i kaže: Svidja mi se mnogo ali ne pristaje mojim godinama.

Pa gde je tu logika? Petnaestogodišnjakinja nosi i ono sto joj ne stoji jer misli da je štiti imunitet mladosti a četrdesetogodišnjakinja sa čvrstim zategnutim perfektnim telom se odriče komada garderobe koji joj se svidja jer se plasi osude okoline .

E tu ja u sebi pobesnim.Zar je moguće da su naše žene toliko zaplašene i zavisne od mišljenja drugih.Ma koga je briga za vas i mene?Svojom garderobom ne nanosite štetu nikome.Ljudi pricaju i komentarišu uvek i uvek ce pricati, neki iz zlobe,zavisti,dosade,potrebe da uvek nesto kritikuju ,iz milion razloga.Često komentarišu iz zavisti jer oni ne mogu poneti tu kombinaciju ,a hteli bi,pa onda bezočno svojim negativnim komentarima pokušavaju da odvrate vas od nje.Ne mozemo se svideti i ugoditi svima i ne treba .Trebamo se svideti i ugoditi sebi.

Mislim da jedini kriterijum koji treba  da imamo je, estetika  i individualnost.Estetika je jako bitna
jer je najbitnije kako nam nešto stoji,da li prikriva ono loše na nama a ističe ono lepo.Individualnost ,jer  ne mogu svi da iznesu jedan komad garderobe na isti način,nevezano za godine.Jednostavno to zavisi od ličnosti,stava,samopouzdanja i mnogo toga sto je individualno za svakoga. I zato ne zelim da mi neko kaže kako treba da izgledam i da se oblačim.Ne oblačim se zbog drugih ,niti se oblačim da bih postigla neki cilj,izazvala nečiju reakciju.Garderobu biram iskljucivo ako mi se svidja neki komad ,raduje me da ga imam i mislim da odgovara meni i mojoj figuri.I ko ce da mi kaže da je taj komad za petnaestogodišnjakinju.Odkad se garderoba pravi sa upustvom koja starosna grupa treba da je koristi.

Ne oblačim se za vas, oblačim se za mene.Život je kratak i težak da bih ja brinula o tome šta ko misli o tome kako ja izgledam.Kada umrem ko će se sećati da sam ja obukla *pocepane* farmerice danas iako kažu da nisu za moje godine.Bitno je da sam  ja danas zadovoljna i radosna  i da me u moru obaveza,teških trenutaka ponekad raduje da se igram garderobom.Zivot se sastoji od tih malih radosti.Čovek treba da radi ono sto ga raduje bez obzira šta to bilo.

Zato drage moje oblačite se za sebe, svojim izgledom treba da budete zadovoljne vi same a ne neko drugi.

недеља, 19. октобар 2014.

Citala sam ove nedelje...


                
     


  DŽEJMI OLIVER - prvi broj *JAMIE*  magazina koji je izasao na srpskom jeziku. Casopis izlazi u Nemačkoj, Rusiji,Portugaliji,Turskoj,Hrvatskoj,Estoniji,Holadiji,Francuskoj i jos u mnogim zemljama.Volim da kupim prve brojeve necega jer volim da ih cuvam u kolekciji.I naravno volim da vidim sta oni to nude.Onaj čar novog.Dopao mi se časopis.Ima puno lepih interesantnih recepata,specijaliteta drugih odlicnih kuvara i jos mnogo toga.Džejmijev recept za picu je odlican.Ono sto me je malo iznenadilo je kvalitet papira ali za cenu od 250 dinara obilje fotografija i 114 strana mozda tako mora.

GLORIA IN - JE CASOPIS KOJI OBOZAVAM. Za cenu od 99 dinara  daje mnogo toga. U ovom broju mi se narocito dopao clanak  * Emotivna glad* koji je napisala Mirjana Tasovac. Ona kaze da rutina da se jede kako bi se potisnula ili zatrpala neprijatna osecanja, nije urodjena vec se razvija postepeno kao svaka druga zavisnost.   ZADOVOLJITE SAMO GLAD KOJA DOLAZI IZ STOMAKA A NE IZ GLAVE.!!!!


BRIAN TRACY---Motivator od koga sam puno naucila i jos ucim svaki dan.Popravljam se uz njegove savete i ulepsavam i olaksavam sebi zivot. U knjizarama u mom gradu se tesko nalaze njegova izdanja. Slucajno sam videla ovu knjigu ,odusevila se i ponela je na kasu iako je cena od 1386 d . bila prilicno visoka za mene .Ali morala sam da je imam. Na kasi prodavacica kuca ,proverava nesto,opet kuca nekoliko minuta i onda mi kaze: Pretpostavljam da nemate nista protiv da vam ulepsam dan? Ja naravno zbunjena ne odgovaram nista.Ona kaze : Ova knjiga ne kosta 1386 dinara koliko pise na njoj ,greska je ,kosta 600 dinara.Mom iznenadjenju i sreci nije bilo kraja.Stvarno mi je ulepsala dan.Knjiga je izuzetna i vredi svaki dinar i desetostruko vise.Naucila sam i jos ucim puno iz nje.


субота, 18. октобар 2014.

Stvarcice

* MAFIN*


              


                    STVARCICE


  
 Ja mnogo volim stvarcice koje mi ulepsavaju trenutak i prostor.

Prva stvarcica je vaza koja u stvari i nije vazna vec bokal za vino kupljen u DIS-u za oko 300 dinara.U tome cvece izgleda  jako lepo a kako ja nisam mogla da nadjem ono sto sam  htela i sto bi mi se uklopilo u prostor bokal je meni savrseno zamenio vazu dok ne budem nasla ono sto trazim.

Druga stvarcica je crna termos solja kupljena u HOME CENTRU za nekih 200 dinara.Na moju veliku zalost ova solja nije ispunila moja ocekivanja.Caj se u njoj vrlo brzo ohladio ,za nekih pola sata, a ako iskrenete malo solju tecnost curi oko poklopca kao da ga nema.Mogu da zamislim sta bi bilo kada bih potrcala sa njom.I ima za mene jako neugodan miris plastike koji se osetio kada sam sipala topao, ne vreo caj.

Treca stvarcica je mali mini termos kupljen u kineskoj robnoj kuci za 350 dinara.Posle ,za mene,neupotrebljive termos solje kupila sam ovaj mali slatki termos.Na njemu pise da moze da stane 0,5 l tecnosti.Volela sam da pronadjem i manji ali nije ga bilo.Tecnost je vrela i posle 24 h.Poklopac odlicno dihtuje i mogu ga nositi u torbi bez razmisljanja da ce procureti i upropastiti mi nesto.Moze se piti i direktno iz njega jer ima cep za otvaranje i zatvaranje.Odlican i za leto kada mi se kupljena voda ugreje posle desetak minuta dok setam.Mislim da je odlicna stvarcica za one koji na poslu nemaju mogucnosti ili vremena da skuvaju svoj omiljeni napitak.Super stvarcica.

Cetvrta stvarcica je solja kupljena u Tempu za nekih 150 dinara.Dosadila mi je moja solja iz koje pijem vec mesec dana a kako nisam uspela da nadjem solju sa mafinima u Ideji jer se rasprodala kupila sam ovu veselu sa srcima.

Peta stvarcica je cinijica sa mafinima(jer nisam uspela da nadjem solju) kupljena u Ideji za 200 dinara.Volim da jedem musli, voce i ostalo iz veselih i lepih cinijica.

Radovala sam se ovim stvarcicama ove nedelje.Pretpostavljam , kada budem za neko vreme citala ovaj moj on-line dnevnik, da cu se smejati samoj sebi i cuditi se sta me je odusevljavalo tada.A ujedno ce mi koristiti da pratim sebe i svoje promene.Sada mislim da male sitnice mogu mnogo da ulepsaju zivot