Recept za pastu (pravi italijanski ) imam odavno.
Potrebno je :
400 gr testenine(najbolja je italijanska )
1 konzerva paradajza(najbolji je italijanski Mutti)
150 gr pancete
1 cen belog luka
malo maslinovog ulja
malo ljute papricice
U najmanje 2 l provrele vode stavite testeninu da se kuva.Odmah dodajte 1 kasicicu soli da biste ponovo podigli temperaturu koja je spala kada ste ubacili testeninu.Dodajte i pola kasicice ulja da se testenina ne bi slepila.Dok se testenina kuva u duboki tiganj stavite vrlo malo ulja koliko samo da u najtanjem sloju pokrije dno.Ubacite cen belog luka i komadic ljute crvene papricice.Cim luk pusti miris i pozuti izvadite ga zajedno sa papicicom i bacite.Odmah u to ulje dodajte pancetu i proprzite na umerenoj teperaturi.Zatim dodajte paradajz iz konzerve.Da biste pomogli proces malo varjacom zgnjecite paradajz.Pustite da se uprzi na umerenoj temperaturi.U medjuvremenu probajte komad testenine.Ukoliko kada zagrizete nema tvdog dela u sredini onda je gotova.Procedite testeninu ali je ne ispirajte vodom ( to se radi samo sa testeninom koja je loseg kvaliteta).Testeninu dodajte u duboki tiganj u kome je panceta i pardajz.Promesajte .Pustite minut da se sve zajedno jos malo poveze.Ukoliko zelite posolite jos malo.Ja obicno dodam manje od pola kasicice.Odlicna je i sutra kada je hladna.
Нема коментара:
Постави коментар