Translate

недеља, 22. фебруар 2015.

Kako postati lepa (lep) ?


Čini mi se da nikada nije bilo više tekstova,blogova,tutorijala na temu lepote.Ogroman novac je u opticaju u ovoj industriji.Nameće nam se kao imperativ da budemo lepi ,negovani jer navodno lepši ljudi su uspešniji,dobijaju bolje poslove,bolje su plaćeni,imaju bolji emotivni i društveni život.
I to se naravno odnosi na oba pola i na bilo koju životnu dob.Ogromna trka za lepotom i mladošću.

Mislim da je bitno da budemo prijatnog izgleda ,uredni ,negovani i izvući maksimum iz sebe.Naravno ukoliko neko zeli može se podvrći i estetskoj hirurgiji.Zašto da ne?Jer ako mu se ne svidja nešto na sebi zašto ne bi promenio to ? Ali ono što sam ja htela da istražim je šta je osnovno potrebno da bismo bili lepi.

Da bi neko bio lep mora imati spoljašnu i unutrašnju lepotu. Dobro je što obe možemo izgraditi.

Spoljašna lepota

1)  IMATI LEPO TELO

Ne moramo držati rigorozne dijete ,trčati 15 km. dnevno da bismo imali lepo telo. Trebamo obratiti pažnju šta unosimo u svoje telo i šta sa njim radimo. Moramo raditi neke vežbe.Ne mora to biti tetretana.Samo 30 min svaki drugi dan učiniće čuda.Koža će nam imati zdravi sjaj i imaćemo izvanredan osećaj. Zatim trebamo jesti tri uravnotežena obroka .Puno voća i povrća.

2) KOŽA

Osećaćemo se najbolje ako nam je koža zdrava.Pravilna nega .Umivanje ujutru i uveče.Odabir odgovarajućih sredstava prema tipu kože.Obavezno skidanje šminke pre spavanja.Korišćenje krema sa zaštitnim faktorom min. 15 čak i kada je oblačan danTreba da pijemo puno vode.30 ml na kilogram telesne mase.Briga za usne je jako važna.Balzam za usne je potreba naročito zimi.

3) HIGIJENA

Pravilna higijena je potreba.Tuširanje dnevno i pranje kose onoliko koliko je potrebno je imperativ.Ako mirišemo sveže i čisto biće nam mnogo lakše da napravimo pozitivan utisak.

4) RUKE I NOGE

Moramo obratiti pažnju na ruke i noge.Manikir i pedikir bilo da se radi u kućnim uslovima ili u salonu je obavezan.

5) ZUBI

Nema lepote bez lepog osmeha a lep osmeh podrazumeva zdrave zube. Pranje zuba ujutru i uveče .Korišćenje konca i poseta stomatologu svakih šest meseci je obavezna.Ukoliko želimo možemo koristiti i neku tehniku za izbeljivanje zuba.

6) KOSA

Moramo izabrati frizuru u skladu sa svijim oblikom lica.Sada ima dosta program koji kada ubacite sliku vam daju odgovor sa kojom poznatom ličnošću imate poklapanje.To je dobro jer poznati koriste usluge najboljih profesionalaca i sigurno imaju odgovarajuću frizuru.Šišanje svaka dva meseca i upotreba pravilne nege daće zdravu i lepu kosu koja je kruna svačije lepote.

7) GARDEROBA

Napunite svoj orman garderobom koja laska vašoj figuri a ne nužno modi. Bitno je da imate komade koji su kvalitetni ,koje možete nositi nekoliko sezona.Bolje imati jednu kvalitetnu haljinu nego 4 jeftinih  .Sniženja nam omogućavaju da kupimo dobre komade.

8) UVEK SMO MI

Negde sam pročitala da je lepota bezvremenska. Naš režim nege će se menjati sa godinama. Ne moramo biti lepi kao što smo bili sa 18 godina ali smo to i dalje mi.Važno je izabrati i primeniti najbolju moguću negu za sebe i ići napred svaki dan.